top of page
  • YKN Dental Clinic

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Herkes Yaptırabilir mi?



Bembeyaz dişler, güzel ve estetik bir gülüş herkesin isteğidir. Günlük stres ve iş yoğunluğunda ağız bakımına ve tüketilen besinlere dikkat etmeyi azaltmak gibi nedenlerden dişler renklenmeye ve sararmaya açık hale gelir. Bu noktada, diş beyazlatma işlemi günümüzün en popüler tedavi yöntemlerden biri haline gelmiştir. Peki, diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır? Herkes dişlerini beyazlatabilir mi?

Diş Beyazlatma İşlemi Dişe Zarar Verir mi?

Diş beyazlatma işlemi hekimin gözetimiyle yapıldığı takdirde dişe ve diş etlerine zarar vermez. İşinde uzman hekimlerin işlemleri dışında yapılan hiçbir beyazlatma yöntemi güvenilir ve sağlıklı olmadığından piyasada gördüğünüz yöntemleri doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız.


Beyazlatma İşleminin Etkisi Ne Kadardır?



Kalıcılık süresi çay, kahve ve sigara gibi renklendirici ürünlerin tüketimine, tükürük ve diş yüzeyi yapısına, dişlere özen gösterilip gösterilmemesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Beyazlatma işleminin etkisi ortalama 1 yıldır.


Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?



Genetik ya da farklı nedenlerle diş minesinin rengi değişebilir ve bu durum diş içindeki veya üzerindeki kromojenlerin kimyasal değişimiyle oluşur. Diş beyazlatma (bleaching) işleminde bu şekilde rengi değişen ve sararan dişlerin rengi açılır. Beyazlatma yöntemlerinde son dönemde en çok kullanılan 2 işlem bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:


1) Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching)

Ofis tipi beyazlatma, klinik ortamda hekim tarafından birkaç saat içerisinde uygulanabilir. İşlem sırasında ışın kaynağı ve jel sistemi kullanılır. Diş etleri korunarak uygulamaya başlanır, dişlerde homojen bir etki yaratmak için dişler temiz ve kuru hale getirilir ve ardından lazer uygulamasına başlanır. 30-60 dk süren seanslar tamamlanınca jeller ve bariyer temizlenir. Hekim kontrolünde olması sebebiyle etkin sonuç veren ofis tipi beyazlatma işlemi için 2-3 seans gerekebilir.

2) Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching)

Bu tip beyazlatmanın hasta için uygun olunup olunmadığına hekim, yaptığı muayene sonrası karar verir. Eğer tedavi uygulanacaksa, hastanın çene ölçüleri alınır ve bu ölçülere göre hastaya özel plaklar hazırlanır. Hastaya plağın içerisine yerleştireceği beyazlatma jeli, uygulama süresi, tedavinin öngörülen bitiş zamanı hakkında bilgi verilir ve tedaviye başlanır.

3) Ofis ve Ev Tipi Beyazlatma


Ofis tipi beyazlatma işlemi klinik ortamda diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma çeşididir. Bu işlemde yoğun kıvamlı bir jel kullanılmaktadır. Tek seansta diş rengi birkaç ton açılabilir. İşlem yapılmadan önce varsa önce diş taşları temizlenmesi gerekir.


Ev tipi beyazlatma ise ev ortamında dişlere jel kullanarak sararmaların ve lekelerin açılması işlemine denir. Bu işleme mutlaka bir hekim kontrolünde karar verilmelidir. Karar verildikten sonra ilk olarak ölçü alınır ve daha sonra plak hazırlanır. Plak hazırlandıktan sonra jeller hastaya teslim edilir.


YKN Dental ailesi olarak kliniklerimizde ev ve ofis tipi beyazlatma işlemini hastalarımıza bir paket şeklinde sunuyoruz. Tek bir pakette iki işlemi alan hastalarımız kısa bir sürede bembeyaz ve sağlıklı dişlere kavuşabiliyor. Böylece güzel gülüşler için vakit kaybetmeye hiç gerek olmuyor.

Herkes Dişlerini Beyazlatabilir mi?



Diş beyazlatma tedavi için öncelikle hekim, hastayı muayene eder ve değerlendirme için anamnez alınır. Bu değerlendirmelerin sonucunda hastanın beyazlatma işlemine uygun olup olmadığına karar verilir. Neredeyse herkese yapılabilecek bu tedavide işlemin başlamamasına neden olabilecek bazı etkenler şunlardır:

  • Ciddi diş eti çekilmesi ve diş eti sorunları,

  • Hamilelik ve emzirme dönemleri,

  • Alkol ve sigara bağımlılığı,

  • Peroksite alerjisi.

Bembeyaz Dişler ve Güzel Gülüşler için YKN Dental Clinic’i Tercih Edin!

Diş beyazlatma tedavisinde uygulanan yöntemlerle beraber doktor seçimi de önem arz eder. Biz YKN Dental Clinic ailesi olarak işinde uzman hekimlerimiz ve diş beyazlatma işleminde kullandığımız birinci kalite malzeme ve ekipmanlarımızla sizlere kusursuz, bembeyaz gülüşler yaratıyoruz. Bu tedavi ve diğer tedaviler hakkında merak ettikleriniz için kliniğimizi ziyaret edebilir veya web sitemizden bilgi alabilirsiniz.


65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page