top of page

Ortodonti Tedavisi

 Diş kemeri veya diş arkının oluşması ilk dişin çıkışıyla birlikte başlar ve bu ark / kemer çocuğun gülüş şeklinin yanı sıra aynı zamanda dişin fonksiyonunu belirleyecektir.

 

     Diş kemerine ek olarak, dental destekler de aynı dönemler içerisinde oluşmaktadır. Ağız içerisindeki çeşitli kuvvetlerden ötürü, dişin çıkacağı ve gelişeceği yönde değişiklikler olabilir ve buna bağlı olarak çene işlevselliğinde sorunlar meydana gelebilir.

     Ortodonti ise dişlerin ve dental desteklerin düzenli şekilde oluşmasından sorumlu diş hekimliği dalıdır.

ortodonti tedavisi.jpg

Ortodonti Tedavisi

     Diş kemeri veya diş arkının oluşması ilk dişin çıkışıyla birlikte başlar ve bu ark / kemer çocuğun gülüş şeklinin yanı sıra aynı zamanda dişin fonksiyonunu belirleyecektir. Diş kemerine ek olarak, dental destekler de aynı dönemler içerisinde oluşmaktadır.

     Ağız içerisindeki çeşitli kuvvetlerden ötürü, dişin çıkacağı ve gelişeceği yönde değişiklikler olabilir ve buna bağlı olarak çene işlevselliğinde sorunlar meydana gelebilir. Ortodonti ise dişlerin ve dental desteklerin düzenli şekilde oluşmasından sorumlu diş hekimliği dalıdır.

     Ortodonti tedavisi sadece çocuklar için değildir, aynı zamanda yetişkinlerde de başarılı ve estetik tedaviler kesinlikle mümkündür!

     Diş telleri artık günümüzde dişlerinin formasyonunu düzeltmek isteyen çocuklar ve yetişkinler tarafından kabul görmüş bir tedavi yöntemidir. Ortodonti son yıllarda oldukça gelişmiştir ve hastanın isteğine göre farklı ihtiyaçlar için farklı yöntemler sunabilmektedir. Diş tellerinden bahsedecek olursak bunları aşağıdaki kategorilere bölebiliriz;

  • Çocuklara yönelik diş telleri

  • Gençlere yönelik diş telleri

  • Yetişkinlere yönelik diş telleri

 

 

 Diş Telleriyle Diş Formasyonunun Düzeltilişi

     Tel tedavisine ihtiyaç duyan çocuklar için ilk diş hekimi ziyaretinin 7 yaşında olması önerilmektedir. Bu yaş, bir ortodontist ziyareti için ideal yaştır ve çocuğun dişinin durumuna bakarak gerekli tedavilerin belirlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Eğer çocuğunuzda aşağıda bahsedeceğimiz semptomlardan bazılarına sahipse, mutlaka bir ortodontiste danışmalısınız;

  • Parmak emme

  • Sürekli ağızdan nefes verme

  • Erken diş kaybı

  • Fazla veya eksik diş durumları

  • Dişlerin üst üste binmesi

  • Çapraz kapanış

  • Üst çene dişlerinin alt çene dişlerinden çok önde oluşu

  • Dişler arasında boşluklar

     Yaşa ve ihtiyaç duyulan tedaviye bağlı olarak, ortodonti uzmanı tedavide kullanılacak diş teli çeşidine karar verecektir. Birçok tipte diş teli mevcuttur, bunlar;

 

Hareketli diş telleri

     Üst ve alt çene ilişkisini düzeltmeye yardımcı olur. Tel tutucuyla plastikten yapılır ve günde yaklaşık 14-16 saat takılması gerekir. Sadece özellikle ergenlik döneminde çocuklarda kullanılmaktadır.

 

Sabit diş telleri

    Diş teli, braket ve ligatürden oluşur. Braketler metal, seramik veya plastikten yapılabilir ve bu braketler sadece ortodonti uzmanı tarafından çıkarılabilir.

TEDAVİLERİMİZ

bottom of page