top of page

Diş Beyazlatma

Beyaz diş sağlıklı dişi yansıtır. Sağlıklı, parlak dişler size özgüven ve tatmin duygusu sağladığında gülmeden edemezsiniz ancak ne yazık ki yıllar geçtikçe, daha da az gülüyoruz ve dişlerimiz parlaklığını yitiriyor.

   Renk değişimi zamanla kaçamadığımız bir durum haline gelmektedir. Aslında renk değişiminin birçok nedeni vardır ancak çoğunlukla yaşantımızdaki kötü alışkanlıklar bu listede başı çekmektedir.

   Diş minesi, dişe beyazlığını ve parlaklığını veren şeydir. Oldukça güçlü olabilir ancak yok edilemez bir şey değildir. Yıllar geçtikçe daha da incelecektir ve bu yarısaydamlık durumu dentindeki doğal rengin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Diş Beyazlatma.jpg

Diş Beyazlatma

    Bu aşamadan sonra zaman içerisinde dişlerimiz gittikçe sarı, gri gibi renklerin tonlarına sahip olacaktır. Renklenmenin yanı sıra, bu diş minesi yıllar içinde sürekli mikro çatlaklara maruz kaldığı için yemek yediğimizde veya bir şey içtiğimizde bu mikro çatlaklara yenilen, içilen maddeler dolmaktadır.

    Eğer kahve, çay gibi koyu ve renkli içecekleri ağırlıklı olarak tüketiyorsak, diş renklenmesi çok daha yoğun olup, renklenme çok daha hızlı sürede gerçekleşecektir. Tüm dişi koyulaştırmasının yanı sıra, eğer parçacıklar diş minesi ile dentinin arasına girerse bu sefer de dişte lekeler meydana gelmektedir.

    Lazer ile diş beyazlatma kullanılarak, hastanın dişine yaklaşık 3-4 ton beyazlık katılabilmektedir!

    Günümüz diş hekimliği, beyazlatma tekniklerini kullanarak diş beyazlığını artırabilmektedir. Ayrıca evde kullanılabilen beyazlatma kitleri de mevcuttur ancak en etkili sonuç için mutlaka bir diş hekimi tarafından uygulama yapılmalıdır.

 

 

Sıklıkla kullanılan teknikler aşağıdaki gibidir;

Lazer ile diş beyazlatma

    Süreç, tedavi sıklığına bağlı olarak yaklaşık 30-60 dakika arası sürmektedir. Diş hekimi, tedaviden önce diş taşını ve plakları ortadan kaldıracaktır. Daha sonra, diş üzerine ince bir şerit halinde tatbik edilen özel jel ürün ile lazer dişlerin üzerinde uygulayacaktır. Bu tedavi ile diş rengine yaklaşık 3-4 ton beyazlık sağlanabilmektedir.

 

Detertraj / Polisaj

    Detertraj-Polisaj tekniği de sıklıkla kullanılan ancak lazer ile beyazlatma kadar etkili olmayan bir tedavi yöntemidir. Sanılanın aksine diş minesine tamamen zararsızdır.

 

Ev tipi beyazlatma kitleri

    Piyasada birçok çeşit ev tipi beyazlatma kitleri mevcuttur ancak hepsi aynı derecede etkili değildir ve istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Bu tarz bir ürünü kullanmadan önce mutlaka diş hekiminize danışmanız önerilmektedir.

 

Beyazlatıcı diş macunları

    Her ne kadar diş beyazlığını korumada etkili olsa da eğer kötü alışkanlıklarınızı değiştirmezseniz, muhtemelen dişinizde şu an olduğundan fazla bir beyazlama sağlamayacaksınız.

    Son olarak, hangi diş beyazlatma yöntemini seçerseniz seçin, her zaman için önce bir diş hekimine danışmanız gereklidir. Diş hekiminin, diş taşlarınızı ve plaklarınızı temizlemesi bu beyazlatma süreci için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca belirtmek isteriz ki yukarda bahsettiğimiz diş beyazlatma yöntemleri her hasta için aynı sonucu vermeyebilir. Hastaların tanı ve tedavi durumlarına göre ton farklılıkları oluşabilir.

TEDAVİLERİMİZ

bottom of page