top of page
  • YKN Dental Clinic

İmplant Çeşitleri Nelerdir? Neye Göre Seçim Yapılır?



İmplant çeşitleri, hastanın çene kemiğine ve destek doku yapısına göre farklılıklar gösterebilir. Günümüzde birçok implant çeşidi bulunsa da hastalar en çok vida şeklindeki implant türüne yönelmekteler. Peki, implant seçerken nelere dikkat edilmelidir? Hangi implant çeşiti hangi hastaya uygundur?


İmplant Çeşitleri ve Özellikleri

Diş implant türleri uygulanış bakımından hastadan hastaya çeşitlilik gösterir. Bu çeşitleri 3 grupta inceleyebiliriz:

  • Kemik Seviyesinde İmplant: Bu diş implantı, görünen diş eti çizgisinin yaklaşık 3-6 mm altına oturur ve implant vidası ile görünür diş eti sınırının oldukça aşağısındadır. Bu nedenle bu implantlar hastalar için daha estetik bir görünüm sağlar. İmplant ve restorasyon arasındaki bağlantı diş eti sınırının altında olduğu için bakımı hastalar için zor olabilir. Ancak, diş ipi kullanılarak yapılan günlük ağız bakımı ile iyi bir temizlik kolayca sağlanabilir.

  • Diş Eti Seviyesinde İmplant: İmplant vidası ve diş restorasyonu arasındaki bağlantı, normal bir diş fırçasıyla kolay erişilebilen diş eti çizgisi seviyesinde oturduğundan, diş eti seviyesinde bir implantın temizlenmesi ve bakımı hasta için daha kolaydır. Diş eti seviyesinde bir diş implantının tek dezavantajı, implantın gümüş metal kısmının diş eti çizgisi çevresinde görünür olması ve hastalarda estetik bir endişe yaratmasıdır.

  • Kısa İmplantlar: Bu implant çeşidi eksik dişlerin tamamlanması için iyi bir seçenektir ve ideal boyu 4 mm’dir. Bazı hastaların kemik genişliği yeterli olsa da kemik derinliği bu tedaviyi uygulamak için yeterli olmayabilir. Bu tarz durumlarda kısa implantların hastaların ağzında kalma başarısı düşük olabilir. Bu noktada hekime danışıp karar verilmesi gerekir.

İmplant Tedavisinde Neye Göre Seçim Yapılmalıdır?



İmplant çeşitlerinin hepsinin birbirinden farklı özellikleri vardır. Hastaya uygun implanta diş çeşitlerini yüzey özelliklerine göre değerlendirerek karar verilir. Yüzeyden kasıt; implantın çapı, boyu ve şeklidir. Diş hekimi çene kemiğinin yoğunluğuna göre hastası için en uygun olana karar vermelidir. Tedavinin başarısı da kullanılan implant çeşitlerinin çene kemiğine uyuşmasıyla doğru orantılıdır.

İmplant Çeşitlerinde Markalarının Önemi Var mıdır?



İmplant markaları, bu tedavinin yaygınlaşması ve tercih eden hasta sayısının artmasından dolayı her geçen gün çeşitleniyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde yüzlerce implant markası bulunuyor ve bu markalar aynı hammaddesini kullanmalarına rağmen aynı kalitede değiller. Elbette bu çeşitlilik sadece marka adı ile beraber tasarım ve dizaynında da yenilikler barındırıyor. Çeşitli implant firmaları, implantların yüzey özelliklerini değiştirerek onları daha dayanıklı, kaliteli ve uzun ömürlü hale getiriyor.


İmplant seçiminde karar, hastayla beraber diş hekimine de bağlıdır. Diş hekimi, hastanın çene kemiğine göre implanta karar verir ve operasyona başlar. Bu sebeple en önemli kıstasımız marka-model değil, diş hekiminizin sizin çene yapınıza en uygun olan implantları seçmesi ve size sunduğu seçeneklere göre tercih yapmanızdır. Örneğin; çene kemiği miktarı ve kemik yoğunluğu daha düşük olan kişilerde daha kaliteli implant seçilmesi başarı oranını arttıracaktır. Ayrıca, şeker hastalarında ve sigara kullanan kişilerde de daha kaliteli implantlar kullanılması tavsiye edilir.


İmplant üretimi Türkiye’de de yapılmaya başladığından sadece ithal markalar değil, FDA onaylı Türkiye menşeili markalar da artık tercih edilebilir kategoridedir. Tamamen %100 yerli olarak üretilen bu implantlar aynı zamanda ülkemiz tarafından diğer ülkeler adına da üretilmektedir. İmplantın bu hızlı gelişim süreci, hem hastalar hem hekim için pratik ve avantajlı alanlar yaratmıştır.

Kliniğimizde Hangi Ülkelerin Markaları Mevcut?

YKN Dental olarak kliniğimizde sizler için birçok marka çeşidi bulunmaktadır. İsviçre, Almanya, Amerika ve FDA onaylı Türkiye menşeili implantların en başarılı marka-modellerini bulunduruyor ve hastalarımıza birçok tercih imkanı sunuyoruz. İşinde uzman başarılı ve deneyimli hekimlerimizle beraber en uygun modele karar vererek kısa bir sürede sizleri sağlıklı güzel gülüşlerinize kavuşturuyoruz.

İmplant Tedavisinde Uzman Hekimlerin Adresi: YKN Dental Clinic

İmplant seçiminde markadan ziyade başarılı bir hekimin uygulamasına öncelik verilmelidir. YKN Dental Clinic ailesi olarak uzman ve işinde başarılı hekimlerimizle birlikte hastalarımızı önemsiyor onların sağlıklı ve uzun ömürlü gülüşler yakalamasını hedefliyoruz. İmplant tedavinizde kaliteli bir hizmet, deneyimli hekim desteği almak için sizleri de kliniğimize bekliyoruz. Daha fazla bilgi almak için kliniğimizi ziyaret edebilir veya web sitemizden destek alabilirsiniz.



96 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page